Pár informací souvisejících s názvem kapely...

Ačkoli nikdo z kapely Bourbon Grass není vyloženě alkoholikem, bourbon je náš velmi oblíbený nápoj.

Pijeme jej v malých dávkách, ale v jakémkoli množství, v každou denní dobu a při každé příležitosti. Nikdo se proto nemusí bát, že by někoho z nás urazil nějakou tou skleničkou. Pro lepší orientaci ještě přikládáme malou nápovědu:

Když hodiny odbíjejí svoje jim-beam, je na čase se věnovat sklenici jantarového moku. Na mysli máme kořalku, která je vyrobena z nejkvalitnějších obilovin, z nichž minimálně 51% musí tvořit kukuřice, zbytek potom žito a ječmen. Ze zrn se namele mouka, která je pak vařena v neželezité vodě z pramenů Kentuckých vápencových hor, aby se obilné škroby přeměnily na cukry.
Po uvaření jsou do směsi přidány kvasinky, načež probíhá po tři až čtyři dny kvasný proces.
Když je směs správně vykvašená, je přečerpána do destilačního přístroje. Po první destilaci vytéká z přístroje bezbarvá tekutina - tzv. "low wine", která se vrací zpět do přístroje, aby se po druhé destilaci přeměnila v "high wine" (zvanou též "white dog"). Následně přepálená tekutina je již bez dalšího filtrování či obohacování stáčena přímo do sudů. Destilace probíhá při nižších teplotách, aby si výsledná whiskey zachovala svou lahodnou přírodní chuť. Po posledním pálení nemá nikdy více, než 80% alkoholu.
V sudech z lehce ožehnutého bílého dubu zraje bourbon v dobře větraných skladech nejméně po celé čtyři roky. (Federálním zákonem Spojených států jsou předepsány minimálně roky dva.) Za tu dobu je z mírně zuhelnatělého povrchu dřeva alkoholem rozpouštěna vrstva karamelizovaného přírodního dřevního cukru. Ten pak dává hotovému nápoji jeho jiskrnou jantarovou barvu. Žádný umělý karamel není do whiskey přidáván. Mírné Kentucké klima zajišťuje, že zrající směs není vystavována žádným hrubým teplotním výkyvům.

Protože členové kapely nejsou zhýčkaně vybíraví, nepohrdnou ani mokem, který není pravým bourbonem. Ano, i Tenneessee whiskey Jack Daniel's Old No.7 je pití, kterým nám uděláte radost.

Nevím, jestli to vyprávění působí na vás stejně, jako na mě, ale já mám teď chuť na panáka.

© 2013 Bourbongrass, realizace projektu KETNET s.r.o. (internetové stránky a eshopy kvalitně a rychle), hostováno a provozováno na moderním redakčním systému MODElina, k internetu připojeno prostřednictvím sítě TaNET. Veškerý obsah je majetkem provozovatele. Kopírování obsahu je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno.